Călătorii,  SUA

14 locuri de vizitat în Florida, SUA

Florida se află mereu în top 3 cele mai vizitate state din SUA, și nici nu-i de mirare având în vedere că e presărat de orașe variate, plantații de portocali, mangrove și aligatori, are ținutul de basm de la Disney World iar plajele sale mărginesc Golful Mexic precum și Atlanticul.

Florida pare locul deasupra căruia a fost scuturată America, pentru că găsești de toate aici, o combinație de rednecks, celebrități, militari detașați, imigranți și turiști. Găsești comunități mărunte și umile, dar și vile somptuoase și locații luxoase, parcuri de distracții mari cât un oraș dar și sălbăticii protejate. E un stat care mulțumește pe oricine, pici și vârstnici, petrecăreți și somnoroși, îndrăgostiții de arhitectură fină ori pe cei aventuroși.

Dacă vrei cazări high-end, găsești resorturi faimoase în Palm Beach, Naples, Sanibel. Dacă vrei petreceri și mult zgomot nu dai greș în Miami, Key West și Daytona Beach iar pentru artă vizitează Saint Petersburg, un oraș care se reinventează. Pentru copii, Disney World e un paradis. La fel sunt și plajele Clearwater și Siesta Key. Cei care vor să iasă în larg cu caiacul se vor îndrăgosti de Everglades și de Amelia Island. Iar pentru scufundări se merită să mergi până la capăt în Biscayne National Park sau Florida Keys.

Sombrero Beach

1. Miami Beach

Când spui Florida te gândești la Miami. Orașul ăsta are de toate, plaje întinse, viață de noapte, arhitectură, restaurante fine, taverne, influențe culturale variate, scenă artistică, expoziții, activități și evenimente cât să te țină ocupat toată vacanța.

Ok, dar ca să evităm confuzia, Miami Beach și Miami sunt două municipalități distincte, fiecare având primar și propria administrație. Deci Miami Beach nu e plaja orașului Miami, ci e o localitate de sine stătătoare, separată de marele Miami prin golful Biscayne. Oricum, cele două sunt relativ apropiate, distanța dintre downtown Miami și Miami Beach fiind de vreo 10 km.

Miami Beach

În Miami Beach, știe toată lumea că te poți distra fără oprire, se țin petreceri pe plajă, în cluburi private sau în discoteci gigantice, dar orașul nu-i doar despre asta.

  • Mi-a plăcut mult arhitectura de pe Ocean Drive, unde e cea mai largă colecție de clădiri în stil Art Deco din întreaga lume.
  • În North beach plajele sunt mai liniștite, verdeața mai deasă iar străzile sunt pline de patiserii evreiești.
  • Zona pietonală Lincoln Road – aici găsești un fel de mall în aer liber, buticuri cu tot felul de nimicuri (mi-am fost cumpărat o pereche de sandale care miroseau așa de puternic și de bine a bubble gum, de-ți venea să le mănânci 🙂 )
  • Prin Miami Beach circulă un tramvai simpatic, gratuit.
Miami Beach

Atracții în orașul Miami

Orașul Miami, trebuie să recunosc, mi s-a părut mai rece și mai fad decât Miami beach unde predominau culorile pastel și motivele tropicale. Dacă vrei să intri mai grabnic în atmosfera de vacanță, aș zice să te cazezi în Miami Beach, dar să nu ratezi excursiile de o zi până în downtown Miami.

  • Wynwood Walls – un loc destul de faimos în care se află o colecție de picturi murale și graffiti
  • History Miami – muzeu de istorie
  • Perez Art Museum Miami – muzeu de artă contemporană
  • Vizcaya Museum & Gardens – proprietate construită la începutul secolului XX. Poți vizita grădinile impresionante dar și conacul plin de mobilă valoroasă și opere de artă.
  • Little Havana – cartier istoric care găzduiește una dintre cele mai mari comunități cubano-americane din SUA. Găsești restaurante cu specific cubanez, localuri cu muzica live, cafenele și cigar shops.
  • Bill Baggs Cape Florida State Park – situat în Key Biscayne, parcul are plaje superbe și un far istoric în care poți urca să vezi împrejurimea. Key Biscayne e la vreo 16 km de centrul orașului Miami.

Chiar dacă Miami nu se află pe primul loc în topul nostru, e destinația cea mai amplă. Dacă e să vizitezi un singur loc din Florida atunci alege Miami.

Miami

2. Everglades National Park

Everglades National Park e de fapt mai mult decât un parc, e un ecosistem unic, protejat, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, care găzduiește o gamă variată de specii de plante și animale, multe dintre ele endemice zonei. Nu-i doar o simplă mlaștină, o deltă, un lac, o preerie, o pajiște umedă străbătută de râuri, ci e toate acestea la un loc. E singurul loc din lume unde aligatorii și crocodilii trăiesc laolaltă.

Everglades conține, de asemenea, unul dintre cele mai mari ecosisteme de mangrove din lume.

Everglades în sus, Everglades în jos, mai pe scurt, locul ăsta e imens, superb și valoros. Pe lângă faptul că e casa atâtor vietăți, Everglades funcționează și ca un filtru gigantic, natural, care purifică și protejează sursele de apă dulce din sudul Floridei.

Poți să faci o excursie scurtă chiar și din Miami, dar aș zice să acorzi acestui parc minimum două zile. Ia hărți și broșuri de la punctele de informare turistică ca să vezi cât de imensă e rezervația și pe unde te poți aventura. Sunt nenumărate drumeții, unele pietonale sau pentru bicicletă, dar majoritatea sunt trasee în larg pe care le poți parcurge cu caiacul ori canoea.


3. Key West

Florida Keys este un lanț de insule lung de aproximativ 193 de km, situat în larg, la 25 km sud de Miami. Insulele sunt conectate de țărm prin faimoasa autostradă Overseas Highway care însumează nu mai puțin de 42 de poduri.

Key West se află la capătul cel mai îndepărtat al șoselei, e ultima frontieră a Floridei și unul dintre cele mai captivante orașe din stat. E o oază tropicală cu străzi nostalgice și case clasice caraibiene în care au locuit artiști și scriitori, cu plaje mărunte și prietenoase, și cu portul în care fiecare apus de soare e motiv de sărbătoare.

  • Mallroy Square – piața în care se strâng la apus artiști stradali, oameni ieșiți la promenadă, petrecăreți în drumul lor spre alt pub, copii și vârstnici, vânzători ambulanți. După cum spun localnicii, Mallroy e locul unde soarele apune și distracția răsare.
  • Duval Street – Ca să fiu sinceră strada asta am găsit-o mai nebună decât oricare stradă din alt oraș. De parcă s-ar fi revărsat barurile, restaurantele, cluburile, pe trotuar. Și era o zi ca oricare alta, nicidecum o zi de festival, iar ceasul arăta cam 4 după-masa. Zona e plină de cheflii, de mașini tunate, de teribiliști, băuturi neon, buticuri fluorescente, dar și cafenele ori patiserii cu aer cochet. Să locuiești pe strada asta cred că-i destul de obositor, dar să te plimbi, să te amuzi ori să petreci aici e chiar mișto.
  • Casa lui Ernest Hemingway – casa în care Hemingway a trăit timp de zece ani. Din nefericire noi n-am putut să o vizităm fiindcă orarul era diferit, afectat încă de măsurile luate în timpul pandemiei. Verifică site-ul pentru program și informații. Casa e construită în stil colonial spaniol, are o poveste interesantă și e una dintre principalele atracții în Key West.
  • Southermost Point Buoy – o geamandură faimoasă care marchează punctul cel mai sudic al SUA. Când am ajuns noi, coada pentru fotografierea acesteia era imensă și când te gândești că e doar o bucată imensă de beton vopsită.
  • Fortul Zachary Taylor – un loc fain pentru plajă sau picnic, pentru plimbare prin fortăreață. Plătești parcarea pentru întreaga zi (aprox.6$) și ai acces la toate cele. Nouă ni s-a părut cel mai practic loc pentru plajă și relaxare, deși plaja e cam pietroasă. Am făcut și snorkeling aici, destul de aproape de țărm. Vizibilitatea nu a fost grozavă, da am văzut vreo două sau trei pisici de mare. Verifică site-ul fortului pentru informații și activități.
Key west

Dry Tortugas National Park

Un loc în care n-am ajuns deși era pe lista noastră. Adevărul e că ne-a plăcut așa de mult Key West și ne-am simțit atât de bine, încât o excursie de o zi, chiar și la Dry Tortuga NP, nu mai suna la fel de atrăgătoare cum a sunat când am făcut planul acasă.

Parcul Național Dry Tortugas se află în Golful Mexic, la vest de Key West. Cuprinde 7 insule cu plaje superbe, recife de corali protejate, și e un loc popular pentru scufundări. Garden Key are Fortul Jefferson, pe Loggerhead Key, care e cea mai mare, se găsește farul și în reciful din apropiere e epava navei Windjammer, scufundată în 1907.


4. Ginnie Springs

Ginnie Springs a fost prima destinație pe care am vizitat-o când am făcut road trip în Florida. Tot ce știam până atunci despre acest stat erau plaje și iar plaje, orașe pline de culoare, Everglades, Miami și Orlando. Așa că atunci când am ajuns la Ginnie Springs am avut o reacție de genul ”wooow, de ce nu-i mini-paradisul ăsta faimos?!”

Ginnie Springs este o zonă de recreere privată, situată în High Springs, Florida. Sunt șapte izvoare care formează bazinele naturale cu apă limpede, albastră-verzuie, în care te poți bălăci și scufunda. Bazinele sunt înconjurate de o pădure umbroasă și sunt apropiate de râurile Santa Fe și Ichetucknee, ceea ce îl face un loc bun pentru caiac și canotaj, pentru tubing ori sărituri de prin copaci sau de pe frânghii. Sunt toalete, dușuri, e amenajat și-un camping, platforme de lemn și trepte de pe care poți intra în siguranță-n bazine.

Se practică și scufundările în peșterile și cavernele subacvatice. Pentru asta trebuie să deții un permis special sau poți să te înscrii la cursul lor de calificare. Pentru snorkeling poți să-ți aduci propriul echipament sau poți să închiriezi de la fața locului.

Poți vizita Ginnie Springs într-o excursie de o zi sau te poți caza în campingul lor.

Noi am prins vacanța de primăvară și a fost nebunie de petreceri în camping, cu concursuri de costumații, muzică, dans și băut. Mai erau și familii cu copii, vârstnici, cupluri, dar predominante erau grupurile de tineri plini de energie. Dacă ai somnul ușor (sau mai bine zis dacă vrei să dormi) te poți caza în orașele din apropiere și să vizitezi Ginnie Spring în timpul zilei, dar dacă vrei pachetul întreg, ia-ți o noapte de cazare aici.

Ginnie Springs

5. Orlando & Disney World

Bun venit în ținutul magic unde trăiesc personaje de basm și toată lumea-i fericită. Ai în sfârșit ocazia să te vezi cu prietenii copilăriei, să te pierzi în lumea lor.

Îmi amintesc prima oară când am mers la Disney World eram atât de entuziasmată încât m-am dat până și pe trenulețul copiilor, în cești din Frumoasa și Bestia. Am fost ca și copiii care atunci când trec de porți o zbughesc spre prima chestie colorată și nu mai poți să-i oprești. A fost îmbătător, și-mi amintesc că luatul mesei mi s-a părut o pierdere de vreme, un timp irosit. Căscam gura la orice chestie și cred că am întinerit câțiva ani de la atâta râs.

Walt Disney World Resort are patru parcuri tematice: Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios și Animal Kingdom; și alte două water parks: Blizzard Beach și Typhoon Lagoon. E destul de greu s-alegi dintre ele și destul de costisitor să le faci pe toate.

Universal Studio Resort – e un parc de amuzament separat față de Disney. Personajele cheie nu mai sunt Cenușăreasa și Mickey Mouse, ci Harry Potter, familia Simpson și minionii. Turele de rollercoaster se fac prin Jurasic Park, nu în ceșcuțe din Frumoasa și Bestia :). Universal Studios e împărțit în trei parcuri tematice: Universal Studios, Islands of Adventure și Volcano Bay (water park).

Alte câteva parcuri din Orlando:

  • SeaWorld – acvariu, rollercoaster, show-uri cu balene.
  • Legoland – un loc bun de explorat pentru iubitorii de lego.
  • DiscoveryCove – resort all Inclusive unde ai ocazia să înoți cu delfini și pisici de mare.
  • GatorLand – parc cu aligatori și tot felul de activități potrivite pentru copii.
  • Fun-Spot America – parc clasic de distracții, cu karting, carusel, rollercoaster și jocuri în care câștigi jucării.
  • Aquatica – bazine și tobogane.

International Drive, cunoscută și ca I-Drive, e un bulevard turistic lung de aprox. 18 km, situat la câțiva kilometri de centrul orașului Orlando. Aici sunt unele parcuri enumerate mai sus plus muzeul de ceară Madame Tussauds, muzeul Titanic, cinemauri, restaurante, Orlando Eye – ferry wheel și alte atracții.


6. Kennedy Space Center

Ok, indiferent dacă ești super pasionat de programe spațiale, amator de științifico-fantastic sau interesat de istorie, planete, zboruri în afara atmosferei sau descoperiri făcute în Univers, locul ăsta o să-ți placă.

Kennedy Space Center e o unitate NASA, unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare din lume. Nu-i doar o atracție turistică, ci o facilitate spațială activă. De aici sunt lansate navele spațiale, cu sau fără pilot, ale NASA.

Centrul găzduiește KSC Visitor Center Complex, care oferă tururi, expoziții impresionante și prezentări ale programelor NASA. Poți vedea racheta reală Saturn V, folosită în programul Apollo, poți vizita clădirea unde au fost asamblate unele dintre rachete sau să faci un tur al complexului de lansare 39, de unde au fost lansate multe dintre misiunile cu echipaj uman NASA.

Kennedy Space Center lucrează în prezent la programul Artemis, inițiativa NASA de a reîntoarce oamenii pe Lună.

Kennedy Space Center

7. Saint Augustine

Saint Augustine are aerul unui mic oraș european, cu case vechi și străzi pietonale. Multe dintre clădirile istorice au pancarte cu informații și sunt deschise pentru vizitare. Sunt în picioare și zidurile fortăreței Castillo de San Marcos, construită în secolul al XVII-lea, și farul St Augustine ridicat în 1871. Poți vizita catedrala Basilica of St. Augustine– un bun exemplu de arhitectură colonială spaniolă. În oraș mai e și cea mai veche școală din SUA, adăpostită într-o construcție de lemn asemănătoare unui hambar, precum și cea mai veche casă din statul Florida.

Saint Augustine este cea mai veche așezare europeană din Statele Unite ale Americii. Orașul a fost înființat de exploratorul spaniol Juan Ponce de Leon în 1565. Aici găsești și o fântână a tinereții, care spun localnicii că e legendara fântână a tinereții pe care o căuta Ponce de Leon când a descoperit Florida.

Anastasia State Park și St. Augustine Beach sunt două dintre cele mai cunoscute plaje ale sale.


8. Clearwater Beach & Dunedin Causeway

Clear Water e o destinație pe care o întâlnești cam în orice recomandare pentru Florida. Și pe bună dreptate. Orașul e simpatic, plaja e frumoasă, poți să-ți petreci aici o vacanță plină de activități.

Am ajuns în oraș dimineața devreme și am prins trezirea lui. Se formau cozi la cafenele, terasele zumzăiau, era plin de alergători pe promenadă, parcările se umpleau, portbagajele încărcate cu pături, umbrele și jucării de plajă se goleau și era o grabă cam nefirească pentru un orășel de vacanță. A fost locul unde cred c-am întâlnit cele mai multe familii cu copii.

Orașul găzduiește Clearwater Marine Aquarium, care este dedicat salvării și reabilitării animalelor marine, muzeul Clearwater Historical Society, dar e în principal recunoscut pentru plajele sale albe și apele calme.

Clearwater

Dunedin Causeway

Am adăugat Dunedin ca și destinație de văzut fiindcă e un loc colorat și zgomotos, îndrăgit de localnici. E situat destul de aproape de Clearwater, la doar 15 km distanță.

Dunedin Causeway e o fâșie lungă și îngustă de pământ, legată prin două poduri de orașul Dunedin și insula Honeymoon. Nu pot spune că ai multe de văzut aici, în afară de golf, de apusuri și de localnicii veniți aici să pescuiască, să se relaxeze, să cânte la tobe ori să-și prezinte jeepurile tunate.

Poți să vizitezi Honeymoon Island, iar de acolo să iei feribotul până în Caladesi Island State Park, care poate fi accesat doar cu barca.

Pe causeway sunt destule bănci, parcări, și locuri unde să-ți pui hamacul. Este și un butic, High & Dry Grill, care are mâncare de bar, bere și cafele și tot de aici poți închiria caiace ca să ieși în larg.

Dunedin Causeway

9. Saint Petersburg

Orașul a fost numit astfel de către fondatorul lui, J C. Williams, care se pare că avea un mare dor de Rusia și Saint Petersburg, locul în care s-a născut. În afară de nume nu cred că mai există ceva în oraș care să se asemuiască cu metropola rusească. Poate doar un aer artistic, dar un aer cald, de vară.

Drumul până în Saint Petersburg a fost destul de aglomerat, mai ales că orașul se află în raza metropolitană Tampa Bay. Speram să scăpăm de aglomerație la plajă, să ne trântim sub un palmier și să uităm de trafic, benzi care se îngustează, semafoare și claxoane. Dar n-am avut noroc. Era vacanța de primăvară și cred că toate liceele, grădinițele și școlile generale și-au golit sălile de clasă pe plajele de aici. Am lăsa palmierii și nisipul cald în urmă și ne-am dus prin oraș la vânat de artă stradală. Bulevardul Central Ave are berării, cafenele și terase, iar pe străzile dosnice din apropierea lui găsești murale și graffiti colorate, pline de expresivitate. Față de plajă, orașul părea adormit. Se prea poate să fie așa mereu, sau probabil de vină a fost faptul că l-am vizitat într-o după-masă de weekend caniculară.

În Saint Petersburg se află Salvador Dali Museum, cu cea mai mare colecție a artistului din afara Europei, grădina botanică Sunken Gardens deschisă în urmă cu o sută de ani și Muzeul de arte plastice care acoperă un spectru larg, de la artă africană, picturi europene, la fotografii și creații ale artiștilor americani.

Orașul mai e cunoscut pentru evenimente și festivaluri ca St. Pete Beach Classic Car Show, Beach Blast Off Fireworks Show și parada anuală St. Pete Pride Parade.


10. Sarasota & Siesta Key

Siesta Key e listată adesea ca una dintre cele mai frumoase plaje din SUA. Nisipul alb și fin ca pudra se întinde-n lung și-n lat, cât vezi cu ochii. Un lucru care ne-a mirat a fost că, față de alte plaje, nisipul de pe Siesta Key era răcoros. Te puteai plimba kilometri întregi, fără să fie nevoie să o faci aproape de mare de teamă că te arzi la tălpi.

Siesta Key are amenajate terenuri pentru volei, ai loc să te joci cu frisbee sau cu mingea, să faci plajă sau yoga. Parcarea-i spațioasă, sunt băi și dușuri, spații de joacă pentru copii, ceea ce face ieșirea la plajă facilă pentru toate categoriile de vizitatori.

Dacă Siesta Key ți se pare prea comercială, încearcă Lido key Beach sau Longboat Key.

Mai departe de plaje, în Sarasota poți să vizitezi:

  • grădina botanică Marie Selby,
  • Unconditional Surrender – statuie aflată în apropiere de grădina botanică și Bayfront Park
  • Ringling Circus Museum și John and Mable Ringling Museum of Art – deschis în fosta casă a lui John Ringling, om de afaceri și membru fondator al Ringling Bros. Circus, unul dintre cele mai cunoscute circuri din SUA. Pentru muzeul de artă intrarea e gratuită în zilele de luni. Sunt amenajate 21 de galerii de pictură europeană, artă asiatică, americană și contemporană. Colecția mai cuprinde imprimeuri, sculpturi, obiecte de artă decorativă din perioada antică și până în prezent.
  • Grădina zoologică Sarasota Jungle Garden
  • Mote Marine Laboratory & Aquarium – unitate de cercetare unde ai oportunitatea de a vedea și de a afla mai multe despre pești și mamifere și eforturile de conservare a habitatului marin.
  • Sarasota Opera House
  • Saint Armands Key/Circle – un district cu restaurante, cafenele, magazine și galerii.
Siesta Key

11. Captiva & Sanibel Island

Mi-au plăcut mult astea două insule, mai ales proprietățile cu arhitectură frumoasă și grădini luxuriante. Casele de aici cred că au fost cele mai impresionante din tot road tripul nostru prin Florida. Am mai văzut locații luxoase în Naples ori Palm Beach și-n alte comunități, dar casele de aici aveau o alură aparte. Probabil pentru că erau înconjurate de grădini imense, amenajate ca niște sanctuare verzi presărate cu flori tropicale.

Dar tot aici am întâlnit și cele mai scumpe parcări. Dar scumpe pentru noi, mă gândesc că cei cu asemenea locuințe își cumpără chibrituri sau scobitori din taxa de parcare. O soluție ar fi să lași mașina la centrul de informare turistică, și acela foarte frumos de altfel, și să mergi prin oraș și la plajă cu o bicicletă închiriată.

Plajele de la Sanibel sunt destul de vântoase, populare pentru kitesurfing și cunoscute pentru scoicile și pentru sea glass aduse de valuri la mal. Sea glass sunt sticlele de mare purtate de valuri și curenți până s-au netezit, rotunjit și transformat, devenind asemănătoare pietrelor prețioase.

Sanibel Island

12. Naples

Un oraș sofisticat, ușor fandosit, și ca să o zic pe scurt și mi-o asum: pe placul vârstnicilor. Am stat în zona centrală o vreme destul de bună, să ne uităm la ținute, la galerii, la tot ce întâlneam pe stradă și am putut să numărăm pe degetele de la o mână tinerii pe care i-am zărit. Ne-am intersectat, ce-i drept, cu vreo trei familii cu copii adolescenți, îmbrăcați la cămașă și mocasini, și cu câteva cupluri în care diferența de vârstă ducea la confuzii; soț-șoție, ori tată și fiică, bunică și nepot?!

Oricum, asta nu-i ia din farmec orașului, de-aia l-am și listat aici. De fapt l-am listat pentru plajele scăldate-n lumina apusului, unde trebuie să recunosc, vei găsi și-o adunătură de tineri, dacă asta cauți. Cele mai cunoscute plaje din Naples sunt Vanderbilt beach, Lowdermilk beach și cele de lângă Naples Pier.

Naples e unul dintre cele mai bogate orașe din SUA și e cunoscut pentru piața imobiliară de lux. Nu-i de mirare c-am întâlnit doar vârstnici când majoritatea rezidenților se încadrează cu vârsta la 65+. Și cum golful e o activitate populară în rândul pensionarilor, o să găsești prin Naples și o grămadă de cluburi de golf.

Fifth Ave e artera principală a orașului, simpatică, cu multe terase și localuri pretențioase, cu galerii și buticuri, dar dacă te supără banii în portofel nu rata Waterside Shops, care e cunoscut ca și mall de categoria high-end/luxury.

Mai poți vizita grădina botanică, unde să mergi să-ți găsești zen-ul după ce te-ai sărăcit luând micul dejun pe Fifth, sau Baker Museum.

Naples Beach

Palm Beach

Și dacă tot suntem la categoria locuri sofisticate am zis să menționez și Palm Beach, varianta de la oceanul Atlantic a Naples-ului, căruia i se aplică literalmente tot ce am scris mai sus. Rezidenți 65+, restaurante fine, galerii de artă, pentru o noapte de cazare plătești cu un rinichi și etc. Aici își are reședința de iarnă, Mar-a-Lago, fostul președinte american Donald Trump.

Tumultul orașului e centrat pe Worth Avenue, high end shopping la Royal Poinciana Plaza, iar unul dintre cele mai cunoscute muzee din oraș, Flagler Museum, e găzduit de conacul fostului magnat Henry Flagler.

  • Mi-au plăcut ambele orașe, sunt frumoase, și nici n-au cum să nu fie cu casele acelea superbe, cu grădini îngrijite, cu buticuri aranjate de designeri și mâncăruri apetisante. Consider că ambele sunt destinații care merită vizitate și dacă faci research poți organiza o vacanță, în oricare dintre ele, la prețuri decente. Dintre cele două, Naples mi s-a părut mai activ, mai plin de viață și mai puțin încordat.
Palm Beach

13. Daytona Beach

Parcă nici nu se putea ceva mai opus de Naples și Palm Beach ca Daytona. Orașul are un aer ușor obosit, dar poate că ni s-a părut așa venind din Palm Beach. În loc de vile cu balcoane și reliefuri la ferestre am dat de hoteluri imense, care mi s-au părut asemănătoarea blocurilor comuniste de la noi, atâta doar că sunt mai înalte și mai mari, dar la fel de pătrățoase și de seci. Dar Daytona nu-i cunoscut pentru oraș, ci pentru plaja imensă (lungă de 36 km), motorsport și evenimente.

Aici se ține Daytona 500, una dintre cele mai faimoase curse din seria NASCAR Cup. Cred că e o experiență inedită să-l vizitezi când sunt festivaluri, când e Daytona Beach Bike week sau Biketoberfest, care sunt unele dintre cele mai mari evenimente moto din SUA. Dacă nu ești pasionat de motociclete, haine de piele și nici de mașini, dar vrei îngrămădeală și gălăgie, vizitează Daytona Beach când e vacanța studențească de primăvară.

Poți vizita Daytona International Speedway, care găzduiește Daytona 500, Muzeul de artă și știință și Ponce de Leon Inlet Lighthouse, care e cel mai înalt far din Florida. Mai la nord se află Tomoka State Park, unde poți să ieși în larg cu caiacul, să faci drumeții sau să pescuiești.

Daytona Beach

14. Amelia Island

Amelia e o destinația în care n-am ajuns deși era pe lista noastră. Am făcut research despre ea și dacă am fi avut timp să o vizităm, sunt sigură că ne-ar fi plăcut.

Insula Amelia se află aproape de granița cu statul Georgia, este cea mai nordică dintre Insulele Mării, un lanț de insule lungi care se întind de-a lungul coastei de sud-est a Statelor Unite. Două dintre cele mai cunoscute parcuri ale sale sunt Amelia Island State Park și Fort Clinch State Park , iar cea mai adorată destinație este Fernandina Beach Historic District care are câteva clădiri, bine conservate, datând din epoca Victoriană.



Spread the love

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *